Identiteit ontwikkelen

Wat maakt je uniek als organisatie of geloofsgemeenschap? De maatschappij, je omgeving verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk dat je blijft nadenken over waar jij staat en hoe je je als organisatie of geloofsgemeenschap verhoudt tot de context waarin je je bevindt.

Ontdek in een Bouwen aan betekenis-workshop de kernpunten van je identiteit en wat dit betekent voor de praktijk. Je gaat LEGO-modellen bouwen, en met je hoofd en je handen ‘nadenken’ over belangrijke vragen. Door zo ontspannen bezig te zijn, bereik je met elkaar diepgang en betekenis.

Organisaties

De identiteit die je als stichting, school of bedrijf hebt, bepaalt wat je onderneemt en op welke manier. Uitleggen wat jou zo eigen maakt, blijkt alleen niet zo makkelijk. Je kunt verwijzen naar beleidsstukken, maar de praktijk blijkt veel weerbarstiger. De maatschappij verandert, de samenstelling van je team wijzigt … Juist daarom is het belangrijk om samen regelmatig te ontdekken en uit te spreken wat je organisatie eigen maakt.

Uitgesproken beeld van identiteit

In een Bouwen aan betekenis-workshop onder leiding van Kaj ten Voorde, bouw je bottom-up een beeld op van wat jouw stichting, school of bedrijf uniek, eigen of mooi maakt. Je luistert en kijkt samen naar de verschillende perspectieven die ieder heeft op de eigen organisatie. Op een organische manier vorm je stap voor stap een gezamenlijk verhaal waarin diversiteit een plaats krijgt, maar waarin je ook elkaar en de organisatie herkent. Het eindresultaat van een workshop is een uitgesproken beeld van de eigen identiteit, die – als dat nodig is – weer vervolgstappen mogelijk maakt.

Interesse in een workshop? Vraag nu informatie aan!

Pioniersplekken en kerken

Vraag je je als kerkelijke pioniersplek, missionair project of lokale kerk weleens af wat je uniek maakt? Natuurlijk, je leeft samen je geloof en wilt ergens voor staan. Maar weet je dat de eigenheid van je gemeenschap net zo goed wordt bepaald door de mensen die erbij betrokken zijn en door de omgeving, de stad of het dorp waarin je je bevindt?

Koers bepalen

Ontdek tijdens een Bouwen aan betekenis-workshop onder leiding van Kaj ten Voorde welke identiteit jij deelt als gemeenschap. Dit kan je helpen een koers te bepalen, nieuwe initiatieven te ontwikkelen en niet-passende activiteiten af te stoten. Kaj is zelf kernteamlid bij pioniersplek Vitamine G in Hilversum en weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is na te denken over identiteit voor gemeenschappen.

Gezamenlijk verhaal

In de workshop ontwikkel je stap voor stap de eigen identiteit van je geloofsgemeenschap of breidt deze uit. Samen verzamel je de verschillende perspectieven en bijdragen van de deelnemers. Van daaruit zoek je op een interactieve manier naar gemeenschappelijke en elkaar aanvullende elementen die bijdragen aan de identiteit. Iedereen komt aan het woord en in de soms verschillende perspectieven die je hoort, zoek je aanknopingspunten om tot een gezamenlijk verhaal te komen.

Interesse in een workshop? Vraag nu informatie aan!