Geloof opbouwen

Wat betekent geloven in God voor het leven hier en nu? Hoe kun je een bekende bijbeltekst opnieuw laten ‘binnenkomen’? Hoe betrek je iedereen in een geloofsgesprek aan de hand van een bepaald thema? LEGO® SERIOUS PLAY® heeft jouw gesprekskring – of andere groep/cursus – hierin veel te bieden.

Nieuwe inzichten

Gebruik als kring je hoofd en je handen om een bepaalde bijbeltekst eens op een nieuwe manier aan te vliegen of om bijvoorbeeld een thematische vraag te behandelen die moeilijk ‘grijpbaar’ is. Door je handen aan het werk te zetten met LEGO®, krijg je – zo blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek – vaak verrassende, nieuwe inzichten. Bovendien ontstaat een ontspannen en open atmosfeer waarin iedereen op gelijke wijze aan bod komt.

Verbinden Bijbel en geloof met dagelijks leven

Kaj ten Voorde ontdekte tijdens zijn afstudeeronderzoek voor de HBO-studie theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede dat LEGO® SERIOUS PLAY® mensen echt helpt de Bijbel en het geloof wezenlijk te verbinden met het dagelijks leven.

Interesse in een workshop? Vraag nu informatie aan!

Doe-het-zelf

Zelf Bouwen aan betekenis uitproberen in jouw bijbelgesprekskring? In het doe-het-zelf-gedeelte van deze site vind je spelregels, benodigdheden, diverse uitgewerkte thema’s, et cetera. Alle content die je via deze route wordt aangeboden is gebaseerd op open source-materiaal van de LEGO® Groep.