Dit heb je nodig

Naast een geschikt thema en ruime tafel, heb je natuurlijk LEGO® nodig. Hier krijg je een indruk van de LEGO® die je zoal nodig hebt. De benodigde LEGO® is geen andere LEGO® dan die je mogelijk op zolder hebt staan en in de speelgoedwinkel kunt kopen. Je kunt alle LEGO® gebruiken, het belangrijkste is dat je voldoende variatie en hoeveelheid hebt. Bij het verzamelen van de LEGO-onderdelen is het allerbelangrijkste te bedenken dat de LEGO® als metafoor gaat fungeren.

Ter illustratie: als je een hekje in je hand hebt, kan dat het hekwerk van een tuintje voorstellen, maar  het hek kan ook een metafoor zijn voor iets waardoor iemand zich geblokkeerd voelt, of juist een metafoor voor veiligheid. Door een variatie aan LEGO-onderdelen beschikbaar te hebben, kunnen de deelnemers zich laten inspireren en iets vinden wat het beste als metafoor kan fungeren.

Er zijn kant en klare pakketten beschikbaar voor LEGO® SERIOUS PLAY®, de kosten daarvan zijn vrij hoog. Je kunt ook met een beperkte hoeveelheid starten en de LEGO® zelf samenstellen, hiervoor heb ik een stappenplan opgesteld. Het kan zijn dat je al wat LEGO® tot je beschikking hebt; je kunt het altijd uitbreiden door LEGO-onderdelen te kopen.

Beschikbare LEGO® per deelnemer

LEGO per persoon

LEGO® voor algemeen gebruik

Algemene LEGO