Doe-het-zelf

Zelf de LEGO® SERIOUS PLAY®-methodiek uitproberen in jouw gesprekskring? Waarom niet! Ontdek hoe het werkt, wat je nodig hebt en welke thema’s je met elkaar kunt bespreken. Zie hoe je het kunt inzetten om samen, al bouwend en reflecterend, de Bijbel en het geloof met het dagelijks leven te verbinden. Denk je aan LEGO® SERIOUS PLAY® voor het behandelen van een vraagstuk in organisatie- of teamverband? In dat geval doe je er goed aan een externe begeleider te vragen.

Spelregels

De LEGO® SERIOUS PLAY®-methodiek kent een aantal spelregels. Lees deze spelregels door om de basics van de methode te leren kennen en het maximale uit een bijeenkomst te halen.

Lees meer

Het eerste begin

Wanneer een groep voor het eerst met de LEGO® SERIOUS PLAY®-methodiek werkt, start je met een aantal oefeningen. Je doet samen de eerste ervaring op met het bouwen van een metafoor en het delen van een verhaal. Neem hier de tijd voor. Hierna heb je nog gelegenheid voor een opdracht, bijvoorbeeld over Psalm 67 en het thema dankbaarheid.

Lees meer

Bouwen aan de betekenis van vriendschap

Je start met een inkom-oefening. Daarna ga je met het thema vriendschap aan de slag. Al bouwend met LEGO® reflecteer je op de Bijbel en je eigen leven. Je deelt je gedachten, ontdekt wat vriendschap voor een ieder betekent en welk inzicht de Bijbel geeft.

Lees meer

Dit heb je nodig

Als je de doe-het-zelf route volgt, heb je LEGO® nodig. Welke LEGO® en hoeveel je nodig hebt, en waar je het – zo nodig – kunt kopen, is allemaal voor je uitgewerkt. Doe hier je voordeel mee.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Werken met de LEGO® SERIOUS PLAY®-methodiek roept vragen op. Als je er zelf mee aan de slag gaat, kun je tegen van alles aanlopen. Staat jouw vraag niet onder “veelgestelde vragen”? Laat het weten!

Lees meer

‘Laagje dieper? Lego helpt!’

De Evangelische Omroep schrijft het volgende op haar website: ‘Hoe vaak gebeurt het niet dat slechts een paar mensen van zich laat horen in een gesprekskring? Hoe mooi zou het zijn als iederéén met aandacht en plezier betrokken is bij het thema of de bijbeltekst? Theoloog Kaj ten Voorde ontdekte dat het gebruik van Lego handen èn harten vrijer maakt. Kerken opgelet!’

Lees meer